torsdag 5 februari 2009

Nu räcker det.

För er som inte vet eller tvekar kan jag avslöja det mest oroväckande som pågår i världen just nu. Man skulle kunna tro att det handlar om att människor dör i svält eller att barn måste arbeta men icke. Nej nej nej det inte ens nära. Det som oroar mest är, håll i er nu för fan, att vissa gäss plockas levande…..ja ni hörde rätt. Enligt TV4 är detta ett avslöjade i stil med Watergate. Det har tagits upp i varenda jävla program, igår lyckades tom TV4-Nyheterna muta någon från EU-parlamentet för att hon skulle tycka till om fåglarna.

Det finns nyheter som är värda att rapportera om, detta är på sin höjd värt en liten notis. För ett tag sedan var det samma tjat om några stackars får i Australien och helt plötsligt fick man inte köpa ull. Det varade väl i en vecka sen hade alla glöm fåren. Nu är alla upprörda över ett gäng fåglar.

Själv trodde jag det var normalfallet att man plockade levande fåglar och är mer förvånad över att det finns de som slaktar dem först. Om fåglarna lider är det hemskt men jag kan inte förmå mig att känna den minsta sympati.

All ära till dem som tycker detta är en stor sak och som sedan slutar konsumera dun och ull. Men jag tror inte det är så många de flesta sitter med öppen mun framför TV4 och säger "men guuud vad hemsk, får man göra så". Sen springer de ner till närmsta Hemtex och köper täcken till halva priset. Det är inte trovärdigt, lika lite som undersökningar som hävdar att 7 av 10 vill stoppa dun.
Kanske idag men fan inte i morgon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha.. Ja jag kunde inte ha sagt det där bättre själv käre bror..

Och jag tycker så jävla synd om de trångsynta, skenheliga och helinyllade DDRsvenskar som sitter hemma i sina ikeasoffor med en kopp varm mellanmjölk och vördar "uppdrag granskning" som guds ord och verkligen tycker att detta är breaking news. The shit!.

Res på era övergödda bidragsrövar, öppna radhusdörren och gå ut i den stora världen där utanför. Tvinga upp ögonlocken, låt solljuset leka mot era bleka ansikten (nej ni fååår INTE hudcancer) och se er omkring.. För glödheta helvete!!!

Wacko

emster sa...

Wacko, käre svåger - du är fantastisk. Börja blogga.nu
Ps. Jäl är bäst bäst!

Ninde sa...

Girighet. Girighet. Ser det som en kombination av folks aningslöshet och behovet av global lagstiftning. För snorbilliga varor produceras knappast av glatt folk och fä. Någonstans måste besparingen dras in. I arbetsvilkor löner eller djurskydd. Och sen blir folk som du säger skitförvånade. I fem minuter. Innan de åker o handlat på lågpriskedjan...